Tiukat kamppailut Masalassa

24.10.2022 12:00
Kansikuva11-2022

Viime lauantaina 22.10 KeBa pelasi kaksi todella tiukkaa peliä. Vastustajina oli kaksi KeBan kanssa tasapisteissä ollutta joukkuetta, Kisla ja SS Trombi.

Ensimmäisenä vastaan tuli SS Trombi.

Ottelun maalinteon aloitti KeBa, Joonas Hyrskyn maalilla ajassa 3:30. Hieman maalin jälkeen KeBa joutui 2 minuutin alivoimalle. Alivoima onnistuttiin melkein selvittämään mutta vastustaja sai ajassa 9:03  iskettyä 1-1 tasoituksen. Ensimmäisessä erässä KeBa oli parempi joukkue ja hallitsi peliä mutta ei onnistunut saamaan palloa useammin vastustajan maaliin.

Toisessa erässä sama jatkui ja KeBa hallitsi peliä, mutta maalin teossa oli vaikeuksia.  Toiseen erään KeBa onnistui kuitenki kerran iskemään Mikael ”Miku” Fiemahen kovalla vedolla. Onneksi vastustaja onnistuttiin pitämään nollilla hyvän puolustuksen ansiosta.

Kolmas erä ei lähtenyt KeBan kannalta hyvin liikkeelle - KeBa joutui alivoimalle kun erää oli pelattuna n.2 minuuttia. Alivoimaa oli pelattu 40 sekuntia SS Trombin iskettyä 2-2 tasoituksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin vastustaja iski lukemiksi 3-2. Maalien jälkeen KeBa sai taas hallintaa pelistä, mutta ei onnistunut maalin teossa. Ajassa 41.15 SS Trombi iski lukemiksi jo 4-2. Tässä vaiheessa viimeistään olisi pitänyt saada takaa-ajo päälle. Se ei onnistunut tällä kertaa, sillä ajassa 41:41 KeBa joutui alivoimalle. Alivoimalle KeBa joutui, kun yritettiin aggressiivisesti saada pallo itselle ja saada peli tasoihin.  Alivoimallakin KeBa yritti aggressiivisesti pelata, mutta vastustaja onnistui iskemään vielä yhden maalin ja tilanteeksi 5-2 jotka olivat myös ottelun loppulukemat.

Illan toisessa ottelussa vastaan tuli Kisla.

Joukkueella oli tiedossa, että päivän toinen ottelu ei tule olemaan yhtään helpompi kuin ensimmäinen. Ottelu oli ensimmäisessä erästä alkaen erittäin tasaista. Molemmilla oli vaarallisia hyökkäyksiä ja pidempiä pallon hallussapitojaksoja. Ensimmäisessä erässä ajassa 8.03 KeBa joutui alivoimalle. Alivoimalla koko joukkue pelasi hyvin ja puolusti ahkerasti. Alivoimasta selvittiin ilman että verkko heilui. Vain hetki alivoiman loputtua KeBa iski ottelun avaus maalin ajassa 10:47. Avausmaali syntyi, kun vastustajalle annettiin kovaa painetta heidän omassa päässä ja onnistuttiin pallon riistossa. Riiston jälkeen pallo pelattiin nopeasti Joona Kimingille, joka laukoi pallon vastustamattomasti maaliin. Maalin jälkeen KeBa sai vahvemman otteen ja Kisla otti vielä erän loppuun rangaistuksen. Ylivoimalla KeBa ei kuitenkaan onnistunut rankaisemaan.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja erä oli tasaista kamppailua. Erän lopulla tapahtui huolimattomuus virhe vaihtotilanteessa ja siitä seurauksena KeBa joutui alivoimalle. Alivoimalla puolustettiin kohtuullisen hyvin, mutta Kisla onnistui iskemään 1-1 tasoituksen.

Viimeinen erä alkoi huonosti. Kun erää oli pelattu noin minuutti Kisla iski 2-1 johtomaalin terävästä hyökkäyksestä. Maalin jälkeen oli tasaista ja molemmilla oli paikkoja iskeä lisämaaleja. Ajassa 38:36 Kislalle tuomitaan rangaistus ja päästään pelaamaan ylivoimaa. Ylivoimalla ei onnistuta, mutta alle puoli minuuttia jäähyn loputtua Kristianit Kärkkäinen iskee pelin tasoihin Rädyn esityöstä. Hetki tämän jälkeen saatiin vapari hyökkäyspäästä. Siirto sivulle ja veto, mutta vastustaja saa vedon osittain blokattua. Pallo kuitenkin pomppii maalille. Maalilla on joukkueen kapteeni Markus Saks, joka saa lyötyä pallon maaliin ja siirtää KeBan 2-3 johtoon, kun peliä on jäljellä 3 minuuttia. Loppupelin ajan Kisla painostaa vahvasti päälle yrittäessään tasoittaa. Puolustuksessa kuitenkin onnistutaan ja saadaan pallo pidettyä pois omasta maalista. Puoli minuuttia ennen ottelun loppua saa joukkueen kapteeni vielä kaikkien verenpaineen nousemaan saatuaan 2+2 minuutin jäähyn. Pelin loppu kuitenki onnistutaan puolustamaan fiksusti ja tiiviisti ja näin tuloksena 3-2 taisteluvoitto. Vähätellä ei sovi myöskään maalilla pelanneen Arto Matikaisen otteita, mukaan mahtui tukullinen huippupelastuksia!

Yhteenvetona mainittakoon, että molemmissa peleissä joukkue puolusti hyvin ja taisteluilme oli kohdillaan. Hyökkäyksessä pitäisi olla tehokkaampi ja pitää muistaa, että boksista ei pelejä voiteta.

Viikonlopun saldona siis 2 pistettä. Tällä suorituksella joukkue pysyy runkosarjassa 4.sijalla, matkaa kärkeen 2 pistettä.

Nyt treenaamaan ja parannetaan ensi kertaan - joukkueen pistejahti jatkuu 12.11 Arena Center Ruskeasuolla!