Runkosarjan viimeinen turnaus taputeltu - edessä odotetusti putoamiskarsinnat

22.3.2024 15:17

Lauantaina 16.3.2024 AC Myllypurossa pelattiin kolmosdivarin viimeiset runkosarjapelit. Jo ennen KeBan omia otteluita suoran putoamisen vaara oli pyyhitty pois Jokereiden hävittyä aamupelinsä ja näin ollen jääden varmasti lohkon jumboksi ja KeBan taakse. Näin ollen KeBa pääsi pelaamaan paineettomassa tilassa viimeisiä pelejä.

Ensiksi vastaan asettui Regaattorit, joka on parantanut otteitaan kauden mittaan ja oli erittäin paha vastus meille ensimmäisellä kierroksella.
Peli käynnistyi vahvasti kun kolmoskenttä survoi palloa maalilla ja lopulta Viljami Julkunen siirsi pallon reppuun! Tämän jälkeen kuitenki muutaman kerran puolustus nukahti ja Regaattorit olivatkin jo 2-1 johdossa.

Toinen erä ei ollut sen parempi, ja taas kerran KeBan merkkausvirheistä Regaattorit rokottivat ja tilanne oli 4-1 ennen viimeistä erää.

KeBa lähti tavoittelemaan hyvää kolmatta erää ja sehän toteutui! Tapahtumarikas erä tuotti KeBalle kaksi alivoimaa, mutta myös kolme tehtyä maalia! Joona Koski ja Tero Kujala niittasivat pallot reppuun. Regaattorit tekivät myös kaksi joten ottelun loppua kohden viimeisen erän maalit olivat tasan. Pelin Viimeisillä hetkillä heitettiin vielä roikkopalloa vastustajan maalille ja Regaattorien puolustaja sekoitti pelin jalkapalloon tehden komean hyppypuskun. Liekö tuo sitten esti sekuntia ennen päättymistä meidän maalipaikkaa, mutta kuitenkin erotuomarit päättivät palkita KeBan tästä rankkarilla. Pieni arpominen vetäjästä ja lopulta Esa Wicklund pallon taakse. Pienet kikat ja pallo varmasti verkkoon! Viimeinen erä siis 3-2 KeBalle, mutta ottelu 6-4 Regaattoreille. Ansaittu tappio hyvästä ilmeestä huolimatta.

---

Päivän toisessa ottelussa ja samalla runkosarjan viimeisessä pelissä vastaan asettui Puotinkylän Valtti, jolla oli jalkeilla epätyypillisesti kolme kentällistä ukkoja. Lienee illan saunaillalla merkitystä rosterin laajuuteen.

Ottelu saa mielenkiintoisen startin, kun jo reilun minuutin jälkeen vastustajalle tuomitaan rankkari mailarikkeestä, jota ei koskaan tapahdu. Erityishuomiona mainittakoon, että väärin tilannetta tällä kertaa tulkitsi MM-kisatason erotuomari Sjögren. Tietysti Valtti rokottaa maalin tästä ja siirtyy heti johtoon. Erä jatkuu Valtin hallinnassa sen siirtyessä kympin kohdilla 2-0 johtoon. KeBa osuu heti perään kun Kotamäki pistää härskisti veivaten ja osuu Virmasen hyvästä esityöstä: 2-1.

KeBallakin on pitkin peliä omia paikkojaan eikä pelin painopiste ole tässä kovinkaan paljon Valtille suosiollinen. Perinteisesti kuitenkin oma tehokkuutemme ei vedä vertoja vastustajan tehokkuudelle ja maalinteko takkuaa. Väsykin jo painaa monella jaloissa, sillä KeBa menee tämän pelin poikkeuksellisen kapealla rosterilla eli 11 kenttäpelaajalla.

Toinen ja kolmas erä lukemiltaan siis aivan Valtin hallussa, mihin toki vaikuttaa KeBan jäähyily. Toinen erä 0-3, kolmas erä 0-3. Koko ottelu päättyy siis lukemiin 1-8.

---

Runkosarja paketissa ja nyt katse tulevia karsintoja kohden. Niihin on vielä tovi ja ne pelataan 13.4.2024 Campossa. Pallo laitetaan keskelle klo 14:30 ja panoksena yksittäisessä pelissä paikka kolmosdivariin ensi kaudelle.