Runkosarja loppui jännittävästi, kevät jatkuu

7.4.2023 16:55
ErViä vastaan

Runkosarja paketoitiin superjännittävissä merkeissä AC Kaarelassa sunnuntaina 2.4. Ennakoissa piti olla tiedossa merkityksettömät pelit nousukarsintapaikan varmistuttua, mutta toisin kävi.

Ensin pelattiin Morning Glorya vastaan etukäteislähtökohdissa molemmille panoksettomassa pelissä tavoitteena saada hyvää treeniä karsintoja varten. Pakka kasassa laadukkaasti ja maaliodottama heti meille haltuun. Tulos vasta erän lopulla Kärkkäisen karvatessa pallon pois ja kiskaistessa reppuun. Heti perään Julkunen ujuttaa vanhanaikaisella kahteen-nollaan. KeBa on koko ajan niskan päällä. Toisessa erässä sama jatkuu, mutta tulos tulee vain Hyrskyn toimesta Partasen tarjoilusta. Kolmannen erän alkuun pelin aino heikko ajanjakso ja vastustaja pääsi yhdestä vastahyökkäyksestä rankaisemaan kavennuksen. Peli jälleen parempaan kuosiin, mutta tulos ei seuraa kenttätapahtumia. Kolmisen minuuttia ennen loppua Morning Glory kaventaa 3-2:een rankkarista ja hommahan menee jännäksi. Onneksi Ahonen käy tuikkaamassa hetkeä myöhemmin pelille sinetin ja taululle 4-2 lukemat.

Sitten jännittämään, miten sarjakärki ErVi Hombresin ja jumbon BK-Bärsin pelissä käy. Muistutuksena, että BK-Bärsin voitolla KeBalla vielä mahdollisuus lohkovoittoon. Ja kaikkia todennäköisyyksiä vastaan BK-Bärs käy ryöstöretkellä voittaen matsin 5-3. KeBan on alettava valmistautumaan pelaamaan illalla lohkovoitosta ErVi Hombresia vastaan! Spekulointi käy kuumana.. syksyn 2-4 tappio ErVi Hombresille aiheuttaa lopputulemaksi sen, että vain vähintään kolmen maalin voitto nostaisi KeBan lohkon kärkeen ja kohti suoraa nousua. Pienemmällä voitolla oltaisiin tasapisteissä, mutta heikommallaa maalierolla ei asiaa ohi kunniataulukossa. Edessä siis kauden tärkein peli so far.

Raastoa ja rouhintaa tiedossa, sillä näillä vahvuuksin ErVi Hombres jyrännyt lohkoa. Toki porukassa paljon pelitaitoa ja laadukas maalivahtikin. Vaikea kombinaatio siis. Ottelu käyntiin ja hööki päälle! Nelosdivaripeliksi äärimmäisen intensiivinen peli on alkanut. Pelin alkuun heti pari ylivoimaa ilman tulosta, mutta vahva jatkuva paine. Vastustaja tyytyy vastahyökkäyksiin ja omalla alueella peittelyyn. Ekan erän lopulla myös kestetty alivoima ja näin ei tulosta ekassa erässä. Toisessa erässä sama kuva jatkuu, mutta tuloksenteko on vaikeaa. Jälleen kevyt jäähy KeBalle ja alivoima testiin. Tämäkin kestettiin ja armoton paine vastustajan päässä jatkuu. Lopulta Ahonen laittaa pallon sisään ja KeBan johtoon. Kolmannen erän alkuun KeBalle kakkonen väärästä vaihdosta, jota ei koskaan ollut - ylivoimalla vastustaja tasoihin laadukkaalla laukauksella. Vastustajan jaettua jälleen kovuutta hieman överein keinoin on meidän yv:n aika, mutta tänään ei osu. Vastustajan peittopeli on timanttia. Aika vähenee ja riskejä aletaan ottaa, mikä avaa vastustajalle vastaiskujen paikkoja paineiden väleihin. Näistä pari pikamaalia lopussa ja kovasta yrityksestä huolimatta omat yritykset eivät tuota tulosta - näin ollen lohkovoitto karkaa käsistä lopullisesti ja KeBa matkaa karsintoihin. Onnittelut noususta ErVi Hombres!

Hyvänä asiana päivästä jää maku siitä, että KeBa pelaa kauden laadukkainta viisikkopeliä ja tunnepuolella ollaan sopivasti lämpimällä. Parannettavaa jää viimeistelyyn (perinne) ja syöttöjen laatuun.

Eipä mitään, viikko aikaa lämiä vanerilta ja rullata syöttötähteä ennen kuin koittaa kauden grand final. Nimittäin lohkon kakkospaikka tarkoittaa nousukarsintoja, jotka pelataan samaisessa AC Kaarelassa la 15.4. Systeemi on selkeä, kahdella voitolla noustaan kolmoseen ja tappiolla (ekasta tai tokasta pelistä) homma jatkuu nelosessa. Vastassa ekassa matsissa (klo 13.30) kolmoslohkon kakkonen SB Pro. Tämän pelin voittamalla päästään kolmosessa lohkonsa kahdeksanneksi jäänyttä SaVea vastaan (klo 16.45). Ei muuta kuin päivä kalenteriin ja kannustamaan KeBa kolmoseen!