Myös marraskuun turnauksesta voitot

22.11.2020 14:58

KeBa pelasi kauden kolmannen turnauksensa lauantaina 21.11.2020 kotiluolassa Vantaan Campossa tyhjille katsomoille koronarajoituksista johtuen.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli sarjataulukon alapäästä löytyvä Oskarin Arki. Tarkoitus oli lähteä antamaan isosti painetta heti alusta asti, sillä vastustajalla oli vieläpä reilusti meitä kapeampi rosteri jalkeilla. Peli lähtikin kivasti heti KeBan komentoon ja paikkoja syntyi melkein joka vaihdossa. Ensimmäisen kerran tulostaululle päästiin kuudennella peliminuutilla, kun Santtu Turusen hyvästä avauksesta Esa Wicklund ampumaan pallon maaliin. Selkeästä hallinnasta huolimatta pallot eivät pomppineet maaliin asti enempää toisessa päässä ensimmäisessä erässä - vain vastustaja onnistui tasoittamaan pienen maalinedushässäkän päätteeksi.

Toinen erä alkoi mukavasti, kun Aleksi Partanen näytti lämäriään ja reboundin haisteli maaliin toistamiseen osunut Wicklund. Lukemat pysyivät pitkään 2-1:ssä, vaikka paikkoja oli lukuisasti lisätä johtoa pitkin erää. Toisen erän lopulla KeBan Petri Nieminen antoi vastustajalle hieman kovuutta maalikehikkoa vasten ja tästä tempusta KeBa määrättiin alivoimaiseksi kahden minuutin ajaksi. Oli vastustajan etsikkoaika. Mutta mitäpä vielä, ensin akseli Joonatan Myllyntaus ja Tuomas Tommila värkkäsivät alivoimamaalin ja vielä saman av:n aikana Mika Liikala - Kristian Kärkkäinen-akseli tekaisi toisen. Kolmanteen erään turvallisesta 4-1 johdosta siis.

Kolmas erä noudatteli samaa kaavaa, KeBa piti palloa ja loi paikkoja reilusti, mutta viimeistely ontui. Päätyverkko ja vastustajan pohjeet oli yleisin paikka, mihin vedot napsahtivat. Pääsi vastustajakin muutamille vastaiskupaikoille, mutta oikeastaan yhtään pidempää hyökkäystä eivät pelissä saaneet aikaiseksi. KeBa onnistui pääsemään maalintekoon kolmannessa erässä kerran, kun katkon jälkeen pääsimme 4 vs 1 hyökkäykseen: Kristian Räty ajoi sisään ja tarjoili lätyn takatolpalle ehtineelle Petri Niemiselle, joka avasi kauden pistetilinsä ohjaamalla pallon tyhjiin. Loppulukemat siis hyvin rutinoituneesti 5-1. Hyvä peli myös harvakseltaa torjuntahommiin joutuneelta Tommi Salokankaalta.

Ei muuta kuin uudet kuviot fläpille ja kohti päivän toista ottelua, jossa vastassa Panthers Black Järvenpäästä. Tässä joukkueessa tiedettiin olevan isommin haastetta, sillä voittivatpa päivän aiemmassa ottelussa lohkon selkeästi kovimman vastustajamme US Tähden lukemin 5-3.

Pelissä ei montaa minuuttia jouduttu odottelemaan, kun päivän tehomiehet Joonatan Myllyntaus ja Tuomas Tommila järkkäsivät pallon maaliin Tommilan laukoessa oikealta laidalta pallon etukulmasta sisään. Johto ei kestänyt kauaa, sillä Panthers tasoitti pelin hetkeä myöhemmin maalinedustilanteesta. Seuraavaksi oli vuorossa alivoima, kun Leevi Polttila sai mailaanlyöntijäähyn hieman kevyesti - alivoima kuitenkin kestettiin hienosti. Vielä hieman ennen erätaukoa Myllyntaus taituroi pallon maaliin Joona Kosken esityöstä ja ekalle erätauolle päästiin 2-1-johdosta.

Toisen erän alkuun Tommila pamautti jälleen vasemmalta laidalta, tällä kertaa pallo tuhatta ja sataa oikeaan yläpeltiin - ehdotonta highlight-kamaa! KeBa jatkoi painostamista ja seuraavaksi erän puolivälin jälkeen osui kauniilla rannarilla Kristian Kärkkäinen kaimansa Rädyn esityöstä. Hyvään erään pienen mustan pilkun toi erän viime sekunnit, kun vastustajan omalta alueelta suuppaamaa palloa ei saatu siivottua omalta maalilta, vaan muutamien pomppujen jälkeen pallo löytyi verkosta vain 2 sekuntia ennen erätaukoa.

Jos tähän mennessä on ollut hieman nihkeää maalinteon/viimeistelyn kanssa, niin kolmannessa erässä alkoi sitten onnistumaan isosti. Erän alkupuolella saatiin alle kahteen minuuttiin pallo kolmesti vastustajan reppuun; ensin Aleksi Partanen laittoi Joona Kimingin ampumasta pallosta reboundin sijoittaen hienosti sisään, sitten Miika Sipilän esityöstä Kärkkäinen laittoi parit näyttävät veivit ja pallon pussiin ja vielä perään "Jonttu" Myllyntaus laittoi maalin edustan tilanteesta pallon maaliin. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan viitisen minuuttia ennen loppua onnistuneen karvauksen seurauksena Joonas Hyrsky pääsi hyvälle vetotontille ja upotti lukemiksi 8-2. Loppuun saatu ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hetki ennen loppusummeria Aleksi Tähkänen ampui maalin edestä loppulukemiksi 9-2.

Iloista peleissä oli suht solidi puolustuspelaaminen, vastustajat saatiin aika hyvin pidettyä pois vaarallisilta paikoilta. Ilahduttavaa oli myös varmaotteinen maalivahtipeli Salokankaan torjuessa ensimmäisen pelin voitoksi ja Harri Härkösen napatessa toisen pelin voitoksi. Hyvää oli myös yleisilme ja parantunut viimeistelytehokkuus.

Tästä on hyvä jatkaa neljän pisteen sarjajohdossa pienelle koronatauolle, joskin vielä on mahdollista, että virustilanteen laantuessa otteluohjelmaan seuraavaksi merkityt 19.12 ottelut pelattaisiin.

Tässä linkki vielä liiton tulospalvelusivuille KeBan ottelutuloksiin. Hieman navigoimalla voit löytää myös pörssit niin kenttäpelaajille kuin maalivahdeillekin!