Mission: säilytä sarjapaikka

18.4.2024 16:40

KeBan vastustajaksi valikoitui nelosdivarista 7. ja 8. lohkojen kakkosiksi yltäneistä MäNMKY:n joukkueista se nuorempi, järjestysnumeroltaan ykkösjengi. Voittivat yksittäin pelattavaksi siirretyssä ottelussa kakkosjengin lukemin 11-1. Hyvä peliliike, sillä normitilanteessa alempaa ponnistava joutuu karsintapeliin väsyneellä jalalla, kun alla olisi tämä ensimmäinen karsintapeli. Aivan kuten meille kävi vuosi sitten.

Kauden viimeiseen ja tärkeimpään otteluun päästiin lähtemään todella ehjällä kokoonpanolla kun kuukausi oli aikaa parannella haavoja runkosarjasta. Ottelussa siis selkeä panos, voitto tai matka käy neloseen. Panos näkyi avausminuuteilla pienenä ylimääräisenä tärräämisenä, josta konkreettisena esimerkkinä Mäntsälälle lahjoitettu 1-0-maali. KeBallakin oli pelin alussa paikkansa ja hetki avausmaalin perään Samppa Kosken huima esityö ja avaus Esa Wicklundille, joka lau.. syöttää takatolpille ja Joonas Hyrsky puttaa tyhjiin. Erä jatkuu ja molemmilla on paikkansa, mutta maalin muodossa taululle päätyy ensimmäisen erän loppuun vain Jere Anttilan röyhkeä maalille ajo ja oman riparin reppuun uittaminen. Esityö maaliin joukkueen kauden MVP:ksi illalla saunassa valitun Mikael Fiemahen toimesta: 2-1 erätauolle.

Toisen erän alku oli synkkä kun ekaan vaihtokierrokseen osuu kahdesti Mäntsälä ja siirtyy 2-3 johtoon ja myöhemmin vielä 2-4 eteen. Kyseiset osumat juurisyiltään hyvin samankaltaisia eli hieman herpaantunut suorittaminen ja vastustaja käyttää paikkansa armotta. Mäntsälän tehohetken jälkeen tulee nopea kuitti kun Wicklund tekee itselleen äärimmäisen epätyypillisen osuman voittamalla Hyrskyn avauksen kulmaan ja sieltä ajo maalille ja pakin jalasta sisään. Peli toisen erän jälkeen 3-4.

Kolmannessa erässä melkoinen draaman kaari kun kumpikaan ei hyödynnä ylivoimiaan ja maalin erolla mennään ihan viimeiselle minuutille saakka. KeBa on käyttänyt aikalisänsä ja maalivahtikin on pois. Ei meinaa upota millään, vastustajan veskari ottaa pari komeaa koppiakin. 6vs5:llä vielä pallonmenetys ja vastustajan roikko juuri ohi tyhjän KeBa-maalin. Takaisin toiseen päähän ja syöttömylly käyntiin. Lopulta Wicklund ottaa roolia ja laukoo Anttilan tarjoamasta poikkarista veskarin sormien kautta etualakulmaan ja peli on tasan. Kellossa jäljellä 34 sekuntia. Ne pelataan pois ja edessä on kauden tuloksen ratkaiseva jatkoaika.

Jatkoaika alkaa karmealla KeBan pelinlukuvirheellä ja vastustaja on rankaista heti aloituksen jälkeen. Tällä kertaa kyseenalainen siivous menee tuomareilta ohi ja Mäntsälä kiehuu. Minuutin jälkeen Mäntsälällä toinen tuhannen taalan paikka, kun päästettiin heidät uimaan sektoriin ja laukomaan. Maalillamme torjunut Eemeli Saukkonen nappaa puolittaisen olkapääkopin pienen pompun jälkeen. Tästä suivaantuneena hyökkäyspäähän pirteästi esiintynyt KeBan ykköskenttä Fiemahe-Räty-Anttila ottaa syöttörallin haltuun ja muutamien siirtelyiden jälkeen oltiin jo hyvissä asemissa keskialueella. Joukkueen ikänestori Markus Saks tarjoaa hyvän poikkarin (ei suuhun tällä kertaa) ja Kristian Räty ottaa pallon kuppiin. Pieni kierähdys, pari vastustajaa pylly maahan ja sieltä maskin takaa tarkka ranne etuyläseen. Digitaalit pysähtyvät aikaan 47:10 ja samalla sinetöityy KeBan sarjapaikka kolmosessa myös ensi kaudella.

Kiitos MäNMKY:lle hyvästä pelistä, ehkäpä liitto muistaa teitä tyhjäksi jääneitä sarjapaikkoja jakaessaan.

KeBan treenit pyörii vielä pitkälle kevääseen/kesään, joten jos just sulla on halu vahvistaa meitä tulevalla kaudella niin olehan yhteyksissä!