Kertomus sarja-avauksesta

20.10.2021 08:12

Toimitus on palannut syyslomalta ja raportoi KeBan sarja-avauksesta.

Pirates-KeBa 2-4

Hyvien alkulämpöjen ja hyvän taktisen keskustelun jälkeen pääsivät KeBan pelaajat korkkaamaan upouuden Arena Center Kaarelan, ja ensimmäisessä pelissä vastaan asteli pari vuotta sitten kakkosdivarissa pelannut Pirates. KeBa näytti ennakkoluulottomasti että pystyy parhaillaan pelaamaan fiksua salibandya, ja sarjanousija viihdytti paikalle saapunutta yleisöä. Ajassa 2.53 kapteeni Nico Niskanen avasi KeBan tämän kauden maalihanat niin sanotulla raivokantilla parhaasta maalintekosektorista. Eikä tästä selkä missään nimessä suoristunut vaan KeBa laittoi lisää vettä myllyyn. Ajassa 7.06 joukkueen oma mieskarkki Aleksi Partanen laittoi pallon maaliin Esa Wicklundin esityöstä. Saattoi olla korkea mutta jokainen maali otetaan vastaan ilomielin. Ensimmäisen erän ilotulitus sai jatkoa kun 8.21 KeBan ylivoima pääsi mylläämään ensimmäistä kertaa. Eikä kauaa tarvinnut myllätä, 26 sekuntia myöhemmin, Kristian Kärkkäinen pelaa pallon Janne ”Mäkikotka” Ahoselle joka otti pallon kanttiin ja antoi laulaa ja KeBa siirtyi jo 0-3 johtoon. Näistä lukemista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle. Toinen eräkin alkoi vahvasti, kun ajassa 19.54 Joonas Hyrsky siirsi Taikuri Kosken esityöstä KeBan jo 0-4 johtoon. Tässä vaiheessa selkä rupesi ehkä vähän suoristumaan, ja hieman ruvettiin oikomaan. Ajassa 25.44 joutui loistavan ottelun pelannut Harri Härkönenkin antautumaan ensimmäisen kerran kun Pirates pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-4. 10 minuuttia myöhemmin Pirates kavensi vielä tilanteeksi 2-4, mutta tätä lähemmäksi KeBa ei kaveria suostunut päästämään, ja sarjan avausottelusta kaksi pistettä jäi käteen. Harri Härkösellä 16 torjuntaa ja kuten mainittu, loistava ottelu.

NePa-KeBa 6-5

Tuntia myöhemmin päästiin jatkamaan edellisestä ottelusta, ja vastaan asettui entuudestaan tuntematon NePa. Ottelu alkoi vahvasti kun ajassa 3.12 Nico Niskanen siirtää KeBan 0-1 johtoon Taikuri Kosken esityöstä. Ensimmäisen erän lopusta alkoikin sitten synkkä suvantovaihe, ajassa 10.09 NePa aloitti maalikarkelot tasoittamalla pelin 1-1, ja tästä alle kaksi minuuttia myöhemmin peli kaverille jo 3-1. Ensimmäiselle erätauolle näistä lukemista. Toinen erä alkoikin pahimmalla mahdollisella tavalla kun ajassa 15.12 NePa siirtyy 4-1 johtoon omaksi maaliksi merkatulla roikkopompulla. Ajassa 18.28 KeBa pääsee pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa, tällä kertaa tuloksetta. Ja kaverihan jatkoi hurmostaan, siirtymällä ajassa 21.28 jo 5-1 johtoon. Tähän vielä noin kaksi minuuttia myöhemmin otettu jäähy, ja vastustaja siirtyy ylivoimalla 6-1 johtoon ja viiden maalin takaa-ajo on totisinta totta. Toisen erän loppuun KeBa sai vahvan jakson, ja aiemmin osunut Niskanen kaventaa ajassa 28.34 pelin 6-2:een. Kauaa ei seuraavaa maalia tarvitse odottaa kun 14 sekuntia myöhemmin Joonas Hyrsky tuo Aleksi Partasen esityöstä KeBaa lähemmäs, ja Joona Kimingin komea maali 57 sekuntia myöhemmin tuo KeBan jo kahden maalin päähän. 6-4 tilanteesta toiselle erätauolle. Kolmas erä kovasti koitettiin tehdä maalia, ja aikalisän jälkeen päästiin vielä maalin päähän kun 41.43 pallo löytyy taas NePan verkosta, kun Partanen survoo pallon maalin edestä karat sisään, ja Taikuri Koski kerää jälleen syöttöpisteen. Härkönen napsii vielä rankkarin, ja vimmatusti viimeinen minuutti pelataan kuudella viittä vastaan, mutta summerin soidessa tulostaululla lopputulos 6-5 NePan hyväksi, ja KeBan voittoputki liiton otteluissa on tältä erää poikki. Harri taas maalilla loistava, kirjaten 15 torjuntaa.

KeBa löytyy kahdella pisteellä lohkon sijalta kahdeksan, joka kertoo lohkon tasaisuudesta. Seuraavan kerran KeBa nähdään askissa  sarjapelien merkeissä 30.10. klo 15 ja 17, kun sarja jatkuu Campo Centerissä.