KeBan paluu sarjapeleihin sujui voitokkaasti!

11.10.2020 20:02

Ja niin se kauan odotettu paluu toteutui. Myllypuron salibandypyhätössä sunnuntaina 4.10 aamutuimaan klo 10 käyntiin vihelletyssä kauden avauspelissä vastaan asettui FBD eli Floorballducks.

Pelipaitahäslingistä (uudet peliasut eivät ehtineet ensimmäiseen turnaukseen) ei aiheutunut itse peliä haittaavaa tekijää, vaan KeBa laittoi heti pelin rullaamaan kivasti. Pallonhallinta otettiin heti meille ja tulostakin saatiin ensimmäisessä erässä taululle yhden maalin verran Joonatan Myllyntauksen sudittua maalin edestä uudistuneen KeBan seurahistorian ensimmäisen maalin. Toisen erän alkuun Joona "Taikuri" Koski lisäsi johtoa näpäkällä rannarilla, kunnes vastustaja pääsi koittamaan kavennusta rankkarista. Maalivahti Harri Härkösen elopainonkasvatus ei ollut kesän mittaan onnistunut toivotulla tavalla ja niinpä kylkeä hipoen rankusta pallo sisään. Onneksi Joulu on tulossa. Toisen erän loppupuolella KeBan johtoa lisäsi ensin Taikuri ilmaveivillä (!!) ja päivän tehomies Joona Kiminki päivän ensimmäisellään - toiselle erätauolle lukemista 4-1 KeBalle. Kolmannen erän alkuun ykköskenttä paranteli osumaprosenttiaan parilla osumalla ensin coach Wicklundin ujutuksella ja perään Kimingin vastapallopommilla. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut. KeBan päivän ainuen jäähyn (josta siitäkin voidaan olla montaa mieltä) aikana vastustaja pääsi tekemään kavennuksen keskeltä. Pelin ainut tasakentällisin päästetty maali näki päivänvalon takatolpilta kolmisen minuuttia ennen päätöstä. Tämä jäi kuitenkin kosmetiikaksi ja KeBa aloitti kautensa voittamalla lukemin 6-3. Ehdottomasti ansaittu voitto, sillä pallonhallinta oli isommin meillä ja sitä myötä torjuntamäärät sekä maalintekopaikat vastustajan päässä reilusti enemmän.

Kuten turnausmaailmaan kuuluu, tunnin tauko ja uusi koitos. Vastassa M-Team IV, joka saamiemme tietojen mukaan oli Graniitin ennakosta poiketen vahvistunut ja nuorentunut reilusti viime kauteen nähden.

Tämä ei kuitenkaan estänyt KeBaa ottamasta peliä haltuun heti alusta saakka. Ensimmäinen erä oli laadukasta peliä meiltä ja tulostakin saatiin taululle kolmen maalin verran. Ensimmäiseksi mainiolla ujutuksella hyvän karvauksen päätteeksi Joonas Hyrskyn toimesta, sitten Taikurin laadukkaan maskilaukauksen ansiosta ja vielä erän lopulla Kimingin ylivoimalaukauksella. Toinen erä lähtikin käyntiin sitten ihan eri tavalla: oman maalin edustalta torsoksi jääneen siivouksen jälkeen pallo ensimmäistä kertaa Tommi Salokankaan selän taakse. Hetkeä myöhemmin vastustajan veskari heitti heidän parhaan pisteidensylkijänsä yksin läpi, tarkka yhden käden sijoitus/ohjaus ja taululla jo 3-2. Hieman myöhemmin epäonni jatkui kulmasta heitetyn pallon kimmotessamme puolustajastamme maaliin. Eikä siinä vielä kaikki, hazardimainen kakkoserä jatkui vastustajan johtomaalilla takatolpilta oivan syötön jälkeen toimitetun laukauksen jälkeen. Tässä kohtaa oli aikalisän paikka ja pientä kokoonpanoviilausta suoritettiin - pelin taso raavittiin väkisin paremmaksi. Tuloskin päätyi taululle juuri ennen toista erätaukoa kapteeni Aleksi Partasen ohjatessa ilmasta Kimingin laukauksen tasoittaen erätaukotilanteeksi 4-4.

Viimeiseen erään mielessä vain pelin voitto. Toisessa erässä nähdyt vastustajan vastaiskut saatiin vähemmälle ja pelin painopiste jälleen meille suotuisaksi. Ironista kyllä, johtomaalimme syntyi viitisen minuuttia ennen loppua juuri vastahyökkäystyyppisesti Kimingin viimeistellessä maalivahti Tommin avauksesta. Seuraavassa vaihdossa verkkoa pöllytti kanttirannarilla etuyläseen Wicklund. Seuraavassa vaihdossaan ykköskenttä sortui turhaan namutteluun vastustajan maalilla ja katkosta syntyneestä vastahyökkäyksestä vastustaja kavensi lukemiksi 6-5 sekä turvautui aikalisään. Onneksi, sillä näin saimme myös me sovittua kuviot viimeisille minuuteille. Lopussa vastustajalla oli muutama laadukas tasoituspaikka kuudella viittä vastaan, mutta tässä kohtaa salibandyjumalat olivat lopettaneet joukkueellemme pyllistelyn ja antoivat vähän hyvääkin takaisin mm. siinä muodossa, että vastustajan ykköstykki Juopperi ampui täysin tyhjästä maalista ohi...

Näin tällä kertaa ja tärkeimpänä täydet pisteet taskuun. Peleissä oli paljon hyvää, mm. maalivahtipelimme toimi mainiosti. Viisikkopelaamisessa oli paljon hyviä palasia, mutta myös hiottavaa. Näitä pieniä puutteita onkin syytä nyt hioa seuraavien parin viikon ajan, sillä kahden viikon päästä lauantaina 17.10 vastaan astelee Campossa vastuuturnauksessamme sarjan vaarallisimpiin joukkueihin kuuluvat US Tähti ja SSB.