Karsinnat häämöttää? Toki väärässä päässä sarjataulukkoa...

3.3.2024 10:52

Lauantaina 25.2.2024 pelattiin runkosarjan toiseksiviimeinen turnaus Ruskeasuon änärikaukalossa. Vastassa sarjakärki Helsinki United ja jumbosijaa kanssamme jakanut Jokerit.

Kukonlaulun aikaan vastaamme asettui Helsinki United. Unihiekkaa oli jäänyt KeBan silmiin sillä ensimäisen erän jälkeen taululla numerot, HU 5, KeBa 0. Erätauolla valmennuksen ja kapteeniston herättelypuhe ja uudella ilmeellä toiseen erään.

Toisen erän alkuun 6-0 taululle alivoimalla. Muita tilastomerkintöjä ei toiseen erään tule, Gooni-Kuparin jäähyä lukuunottamatta.

Kolmas erä olikin sitten hyvin tapahtumarikas! HU tekee erän alkuun kaksi ja tilanne taululla jo 8-0. Hetki sen jälkeen KeBa avaa maalihanat kun Esa Wicklund laittaa verkot heilumaan, hetki sen jälkeen kun Gooni-Kupari vapautuu toistamiseen jäähypenkiltä, iskee hän maalineteen ja laittaa pomppupallon sisään. 9 sekuntia sen jälkeen Mikael Fiemahe pyssyttää jo KeBan kolmannen, ja minuutti siitä, Esa jo aamun toisellaan KeBan neljännen. Loppuun HU tekee vielä kaksi, joista jälkimmäisen tyhjiin KeBan harjoitellessa 6vs5-tilannetta ja hetki ennen loppua, Kristian Räty nauttii Samuel Kosken tyhjiin tarjoaman pallon maaliin (tämäkin 6vs5:llä) ja ottelun loppulukemat siis 10-5.

Viimeiset kaksi erää päättyy tasan mutta uninen ensimmäinen erä maksoi KeBalle tämän ottelun ja samalla varmistui, että teoreettinenkin oljenkorsi suoran säilyjän paikalle katkesi.

---

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui Jokerit ja kyseessä oli 4p ottelu kun sarjan kaksi alinta joukkuetta taistelee välttääkseen suoran putoamisen.

Ottelu sai täydellisen startin kun jo toisessa vaihdossa heiluu verkko Mikael Fiemahen kantatessa KeBan 1-0 johtoon. Jo ajassa 2:12 Jokerit jää kahdesti jälkeen jonka tuloksena 5vs3 ylivoimatilanne. YV:llä hyvää pyöritystä ja tuloksena turvallisempi 2-0 johto. Erän lopulla hienon tick-tack-kuvion päätteeksi vahva 3-0 johto KeBalle kun Räty painaa pallon reppuun Fiemahen ja Anttilan esityöstä.

Toisessa erässä Jokerit selkeästi löysi kateissa olevan ryhdin ja pelasi hyvän toisen erän voittaen sen 0-2 ja pääsi iskuetäisyydelle kolmanteen - tähän toki liittyi karkea menetys alimpana pelaajana ja toisessa tilanteessa pallo pomppi jokseenkin onnekkaasti kebalaisesta jalasta omiin.

Kolmas erä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla kun Viljami Julkunen tekee kauden avausmaalin isoon paikkaan ja kasvattaa tilanteeksi 4-2. Sitten kovassa vireessä ollut Fiemahe jatkaa tehoilua tehden 5-2 hienolla kaukolaukauksella. Erän loppua kohden peli kääntyi Jokereiden painostukseksi, mutta tulosta sai ensin aikaiseksi KeBa todella tuuripitoisen pinkiponki-pallon kimmottua Kotamäestä maaliin ja peli 6-3. Jokerit taistelee kovasti ja osuu vielä erän loppuun kahdesti KeBan tyylikkäästä taistelusta huolimatta. Tasoitukseen ei kuitenkaan riitä ja 6-5 voitolla KeBa kiinnittää itsensä vahvasti kiinni karsijan paikkaan.

Eroa ennen viimeistä sarjaturnausta KeBan ja Jokereiden välillä siis 2 pistettä. Tasapisteissä KeBa on etulyöntiasemassa voitettuaan molemmat keskinäiset pelit. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Jokereiden pitäisi saada neljästä tarjolla olevasta pisteestä vähintään kolme enemmän kuin KeBa. Runkosarja huipentuu la 16.3 AC Myllypurossa.