21.12.2022 11:28
17.12.2022 2-0

Joulukuinen vastuuturnaus pelattiin la 17.12 Campossa. Järjestelyt sujuivat kaiken kaikkiaan mainiosti ja iso kiitos osansa tehneille toimitsijoille!

Vastuuturnauspäivänä pelattiin perinteisesti aamulla ekana ja illalla vikana.

Aamupelissä vastaan asettui ainut vielä kohtaamaton joukkue eli Morning Glory Nurmijärveltä. Vastustaja tiedettiin varsin fiksuksi porukaksi ja kertoihan sen sarjasijoituskin, joka oli siinä samoilla nurkilla meidän kanssa. Hieman yllättäen aamukohmeisuus loisti poissaolollaan ja saatiin maalihanat auki heti alkuun kun reiluun viiteen minuuttiin painettiin kaksi häkkiä. Ja sittenhän ne tietysti tyrehtyivät. Toisen erän kavennus ja meidän 3-1 johtomaali, ja homma näytti vielä varsin hyvältä niin tulostaululla kuin pelillisestikin. Haastavaksi osa-alueeksi nyky-KeBalle muodostunut johtoasemapelaaminen osoittautui jälleenkin haastavaksi, sillä pieni otteen herpaantuminen muutti pelin kulun täysin viimeisellä kympillä. Ensin kavennus, sitten tasoihin ja 10 sekuntia ennen loppua (kyseenalaisesta) vaparista voittomaali Morning Glorylle ja homma menikin yhtäkkiä tappion puolelle. Niin klassista.. Isoin syntipukki tähän oli kyllä ihan meidän oma tekeminen sillä ottelun alkupuolen momentumin aikana tulosta olisi pitänyt saada reilummin taululle ja taas toisaalta momentumin mentyä olisi pitänyt pystyä puolustamaan laadukkaammin. Ei muuta kuin tappio niskassa päiväksi kotiin haavoja nuolemaan / pipareita leipomaan tms.

Iltapelissä alkoikin sitten toinen pelikierros, kun vastaan asettui ensimmäisellä kierroksella tiukasti 4-3 voitettu HSV. Ilmeisesti pelien välissä piparit tuli nuoltua / haavat leivottua sen verran hyvin, että ilme oli kondiksessa ja hyväjalkainen vastustajaporukka saatiin pidettyä ruodussa. Ekaan erään neljä häkkiä taululle (vastustajan nollaa vastaan), sisältäen muutamia ihan nättejäkin sommitelmia. Hyvä! Ette varmaan arvaa, mitä sitten kävi? Himpun verran jalkaa pois kaasulta ja peli tokan erän jälkeen 4-4. Tilanne vaati ehdotonta ryhtiliikettä. Ensimmäinen puolikas kolmannesta erästä tiukkaa maalitonta vääntöä ja sitten se ketsuppipullo aukesi. Teemu Tähtinen irtopallosta viiteen neljään kauden ensimmäisellään, siihen perään viiden minsan sisään kolme muutakin kihautusta ja 3 minsaa ennen loppua homma näytti selvältä 8-4 tilanteessa. Vielä kuitenkin minuutin sisään kaksi omiin. Pelastukseksi koitui kuitenkin maaliltaan poistuva vastustajan veskari ja Kärkkäisen veto tyhjiin. Tai siis fyysisesti tyhjiin, mutta tilastoissa mv:n torjuntaprosenttia alentavasti normi maali, sillä hän ei ollut ehtinyt vaihdon puolelle. Hauskoja knoppitietoja, heh.

Toisena hauskana knoppitietona, että päivän erikoistilannepeli oli tilastollisesti silmiä hivelevää: YV 100% (1/1), AV 100% (1/1).

Vakavasti ottaen, joulutauolle tappion ja voiton siivittämänä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjassa sijalle 3. Kymmeneen peliin kuusi voittoa, tasuri ja kolme tappiota. Kaikkia tappiopelejäkin on johdettu joko parilla maalilla tai pariin otteeseen. Huonomminkin voisi olla, mutta niin voisi myös paremmin. Kevään kierros alkaa 21.1. Turnauksia on jäljellä vielä neljä ja tasaisessa sarjassa mahdollisuudet on vielä mihin vain.

Jännittävien peliraportinlukuhetkien päätteeksi KeBa haluaa toivottaa hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille, paitsi lohkonsa vastustajille!