Askolan turnaus ja loppukauden askelmerkit

19.3.2022 20:41

Viime lauantaina 12.3 pelattiin kauniissa kevättalvisäässä hienoissa maalaismaisemissa salibandya

Ensimmäisessä ottelussa lähdettiin hakemaan revanssia LOLlista, jolle syyskaudella hävittiin Rusan änäriboksissa 4-3. Ottelu lähtikin heti oikeisiin uomiinsa ja maalipaikat olivat enimmäkseen toisessa päässä. Muutama maalikin saatiin taululle hyvistä vastahyökkäyksistä. Ottelun ainut takaisku tuli legendaarisesti takikselta, kun merkkaus hieman petti ja maagisesti maalilla pelannut Artokaan ei ennättänyt tielle. Taktisesti oltiin kuitenkin taas siellä suunnalla, missä pitääkin ja hallinnan/maalipaikkojen mukaan numerot olisi voineet olla vieläkin selkeämmät. Tällä kertaa kuitenkin 4-1 voitto ja tärkeät sarjapisteet taskuun.

Tokassa matsissa vastaan asteli Helsinki United III, joka oli ekassa keskinäisessä aivan ylivoimainen meitä vastaan vieden pelin 8-3. Tällä kertaa lähdettiin fiksusti tekemään vastustajan pelistä vaikeaa. Tässä onnistuttiin hienosti ja ensimmäinen erä oli tasaväkistä. Toisen erän alulla taululla kuitenkin 0-2 vastustajalle. Aleksi Partasen hienon päätykimmotuslapiointikavennuksen jälkeen vastustaja onnistui vielä kertaalleen. Tilanteessa 1-3 mentiin jonkin aikaa, kunnes Partanen puttasi reboundista ottelun toisellaan KeBan maalin päähän. Viitisen minuuttia ennen loppua tasoituksen ampui laidalta Wicklund. Ottelun lopussa saatiin vielä kokeilla yv:llä johdon hakemista - yv pyöri nätisti ja tuotti muutaman laadukkaan tontin, mutta tolppaa lähemmäs ei nyt päästy. Tällä kertaa tuloksena hieno taistelutasuri ja sitä myöten selkeä petraus aiempaan keskinäiseen nähden.

 

Ennennäkemättömän tasainen lohko

Kun 2/3 runkosarjasta on pelattu, näyttää lohkon tilanne edelleen äärimmäisen tasaiselta - kaikille joukkueille kaikki sijoitukset ovat vielä mahdollisia (en jaksa tehdä faktantarkistusta voisiko jumbona oleva NePa vielä voittaa runkosarjan). KeBa on kirinyt kahden tuloksellisemman edellisturnauksen turvin kolmanneksi ja niin ikään myös meillä on saumat mihin vain - kumpaankin suuntaan.

 

 

 


 

Loppukauden askelmerkit

Talven koronatauon aiheuttamat ottelusiirrot tekivät sen, että väliin jääneet turnaukset on sijoitettu keväälle. Käytännössä tämä kulminoituu siten, että kahtena seuraavana viikonloppuna pelataan, mikä on suht harvinaista näillä sarjatasoilla. Kautta myös venytetään ja viimeinen runkosarjan turnaus pelataan vasta huhtikuun lopulla Järvenpään upouudella Hi5 Arenalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jännitettävää siis riittää, ja vaikka sarjassa ei varsinaisia play-offeja pelatakaan niin näin tasaisessa sarjassa jokainen kevään peli on kuin play-off - jokainen piste voi olla se ratkaiseva.

Sarjajärjestelmähän menee sillein, että lohkovoittaja noudee kolmosdivariin. Lohkokakkonen karsii noususta kolmoseen. Sijojen 3-7 joukkueet päättävät kautensa 23.4 ja säilyttävät sarjapaikkansa. Kahdeksanneksi jäänyt joukkue karsii sarjapaikastaan nelosessa ja kaksi lohkon viimeiseksi jäänyttä joukkuetta tippuu vitoseen. Karsintapelit sekä ylös- että alaspäin pelataan vasta kesälomakaudella toukokuussa.

Summa summarum: Ensi viikon sunnuntaina 27.3 jatkuu tärkeiden pisteiden metsästys kotiareenassa Campossa. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta huikeaan kevätvireeseen!